Definita cuvantului fluiera
FLUIERÁ, flúier, vb. I. Intranz. I. 1. A emite un sunet asemănător cu al fluierului (1) sau o combinație (melodică) de sunete, suflând printre buze sau printre degetele băgate în gură. ◊ Compus: fluieră-vânt s. m. invar. = om care își pierde vremea, care umblă haimana. ♦ (Despre unele păsări) A scoate sunete asemănătoare cu ale fluierului (1). ♦ Tranz. (La spectacole, manifestări sportive etc.) A-și manifesta dezaprobarea sau aprobarea prin fluierături. 2. A cânta din fluier (1). 3. A emite sunete ascuțite întrebuințând un instrument special, mai ales pentru semnalizare. II. (Despre vânt, furtună, vijelie etc.; la pers. 3) A produce un zgomot ascuțit și puternic; a șuiera. [Pr.: flu-ie-] – Din fluier.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu fluiera
ULTRA- pref. „foarte”, „extrem, excesiv de”, „dincolo”, „de peste”. (< fr. ultra-, cf. lat. ultra) Vezi definitia »
CONLUCRÁ, conlucréz, vb. I. Intranz. A colabora (cu cineva), a contribui la o acțiune. – Con1- + lucra (după fr. collaborer). Vezi definitia »
franjurá (a ~) vb., ind. prez. 3 franjureáză Vezi definitia »
iftirá (-ále), s. f. – Calomnie, ponegrire. – Var. eftira. Tc. iftira (Șeineanu, III, 69). Sec. XIX. Vezi definitia »
SUGERÁ vb. I. tr. A face să se ivească în mintea cuiva, o idee, un gând etc. [< fr. suggérer, cf. lat. suggerere – a pune dedesubt]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z