Definita cuvantului păluială
păluiálă1, păluiéli, s.f. (reg.) 1. așezare a ierbii, a fânului în pale. 2. așezare în straturi, în grămezi. 3. dărăcire (a lânii). 4. vânturare (a cerealelor).

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu păluială
INDIFERÉNȚĂ s.f. Stare, atitudine manifestată prin lipsă de interes față de cineva sau ceva. ♦ Insensibilitate, nepăsare, răceală. [< fr. indifférence]. Vezi definitia »
CRONOIZOPLÉTĂ s. f. linie care unește, într-un grafic reprezentând dinamica în timp a unui proces, punctele cu aceeași valoare. (< fr. chronoïsoplète) Vezi definitia »
guleámătă adj. invar. – Enorm. Bg. golem „mare, considerabil”, cu art. f. din bg. (Graur, Rom., LIII, 384). Se folosește numai în sens ironic. Vezi definitia »
BROMÚRĂ s. f. sare a acidului bromhidric. (< fr. bromure) Vezi definitia »
GÁFĂ, gafe, s. f. 1. Piesă metalică în formă de cârlig, fixată pe o prăjină, folosită la acostarea unei ambarcații, la îndepărtarea ei de mal etc. 2. Cârlig montat la capătul unui dispozitiv de ridicat, și de care se prinde sarcina. 3. Gest, atitudine sau vorbă nepotrivită, care poate constitui o indelicatețe sau o jignire neintenționată adusă cuiva. – Din fr. gaffe. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z