Definita cuvantului furnica
FURNICÁ, pers. 3 furnícă, vb. I. 1. Intranz. A umbla încoace și încolo în număr mare, a se mișca în toate părțile ca furnicile; a mișuna, a forfoti. ♦ (Rar; urmat de determinări introduse prin prep. „de”) A fi plin de..., a fi ticsit de... 2. Tranz. impers. A avea o senzație neplăcută de mâncărime și de înțepături pe piele. – Lat. formicare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu furnica
COMPLEXIFICÁ vb. tr., refl. a face să devină, a deveni (mai) complex. (< complex + -ifica) Vezi definitia »
CLASIFICÁ, clasífic, vb. I. Tranz. A împărți sistematic, a repartiza pe clase sau într-o anumită ordine. ♦ Refl. și tranz. A ocupa sau a stabili cuiva un anumit loc la un examen, la un concurs etc. pe baza notelor, calificativelor, rezultatelor obținute. – După fr. classifier. Vezi definitia »
PIETRIFICÁ vb. I. v. petrifica. Vezi definitia »
MURSECÁ, múrsec, vb. I. Tranz. 1. (Pop.) A mușca rupând, sfâșiind. 2. (Reg.) A strivi, a zdrobi oasele sau carnea unei ființe (vii); a învineți. ♦ Fig. A bate pe cineva. [Var.: mursicá vb.I] – Lat. morsicare. Vezi definitia »
CAUCA, rîu în Columbia, afl. stg. al fl. Magdalena; 1.350 km. Izv. din Cordillera Occidental (Anzii de N). Navigabil pe 600 km în două sectoare. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z