Definita cuvantului părângean
părângeán s.n. (reg.) numele unui vânt care suflă dinspre nord.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu părângean
TRANSMEDITERANEÁN, -Ă adj. Situat dincolo de Marea Mediterană. [Pron. -ne-an. / cf. it. transmediterraneo]. Vezi definitia »
SUD-AFRICÁN, -Ă, sud-africani, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din una dintre populațiile indigene ale Africii de Sud sau este originară de acolo; spec. persoană care face parte din populația de bază a Republicii Africa de Sud sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Africii de Sud, Republicii Africii de Sud sau sud-africanilor (1), privitor la Africa de Sud, la Republica Africii de Sud sau la sud-africani. – Din fr. sud-africain. Vezi definitia »
ELVEȚIÁN, -Ă, elvețieni, -e s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Elveției sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Elveției sau populației ei, privitor la Elveția sau la populația ei; elvetic. [Pr.: -ți-an] – Elveția (n. pr.) + suf. -ean. Vezi definitia »
hagán, hagáni, s.m. (înv.) căpetenie, conducător la popoarele turco-tătare. Vezi definitia »
ASSUAN (ASWẴN) oraș în Egipt, pe dreapta Nilului, în aval de cataracte; 195,7 mii loc. (1986). Ind. siderurgică și textilă. Barajul As-Sadd al-Ali (110 m înălțime și 4 km lungime), formează lacul de acumulare Nasser (hidrocentrală – 2.100 MW). În apropiere, celebrele ins. Philae (ruinele templului Isis) și Elephantine. Ruinele templului lui Ptolemeu Euergetes. Numele vechi: Syene. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z