Definita cuvantului pârpălatic
pârpălátic, pârpălátică, adj. (reg.) 1. care vorbește repede, pripit și în vârful limbii. 2. peltic. 3. care este foarte activ, care se agită mult și fără rost; pripit, zorit, iute.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu pârpălatic
FILANTRÓPIC, -Ă adj. de filantrop(ie). (< fr. philanthropique) Vezi definitia »
ÉPIC, -Ă I. adj. 1. care exprimă, în formă de povestire, fapte, idei, sentimente. ♦ gen ~ = gen literar care cuprinde totalitatea producțiilor literare cu caracter narativ. 2. (fig.) demn de o epopee, de mari proporții. II. s. f. totalitatea operelor literare aparținând genului epic. (< fr. épique, lat. epicus, gr. epikos) Vezi definitia »
ASINTÁCTIC, -Ă adj. (despre cuvinte compuse) care nu este format pe baza regulilor sintactice de îmbinare a cuvintelor. (< fr. asyntactique) Vezi definitia »
FRÍGIC, -Ă adj. (muz.) mod ~ = mod melodic a cărui scară muzicală se deosebește de cea a modului minor natural prin faptul că treapta a II-a, coborâtă, în loc să formeze cu tonica o secundă mare, formează o secundă mică. (< germ. phrygisch) Vezi definitia »
CLOROSÓDIC, -Ă, clorosodici, -ce, adj. Cu clor și sodiu; obținut pe baza tratării chimice a sării. – Clor[os] + sodic. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z