Definita cuvantului jalon
JALÓN s.n. Țăruș înalt, vopsit în inele roșii și albe, care servește la marcarea unui aliniament de teren. ♦ (Fig.) Ceea ce servește pentru a marca un punct sau o etapă în desfășurarea unei activități. [Pl. -oane. / < fr. jalon].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu jalon
XILOFÓN s.n. Instrument muzical de percuție format din lamele de lemn, diferite ca dimensiuni și esență, care se lovesc cu două baghete de lemn. [< fr., engl. xylophone, cf. gr. xylon – lemn, phone – sunet]. Vezi definitia »
pripon, pripoane s. n. arestare; condamnare. Vezi definitia »
RONRÓN s.n. (Franțuzism) Torsul pisicii; (p. ext.) zgomot surd și continuu produs de un motor sau de o mașină în timpul funcționării; murmur. [Pl. -oane, -onuri. / < fr. ronron]. Vezi definitia »
CARTÓN s.n. 1. Hârtie groasă și puțin flexibilă; mucava. 2. Tăviță de mucava; (p. ext.) conținutul ei. 3. Schiță, studiu pregătitor la un tablou. 4. Tub mic de hârtie groasă la capătul unor țigări, prin care se trage fumul. [Pl. -oane. / < fr. carton, cf. it. cartone – hârtie groasă]. Vezi definitia »
HIPARIÓN, hiparioni, s. m. Gen fosil de ecvide, care avea la membre câte un deget funcțional și care este considerat strămoșul calului. [Pr.: -ri-on] – Din fr. hipparion. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z