Definita cuvantului jejunostomie
JEJUNOSTOMÍE s.f. (Med.) Deschidere operatorie a unei anse jejunale la piele. [Gen. -iei. / < fr. jéjunostomie].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu jejunostomie
TRANSCRÍE vb. tr. 1. a face o copie scrisă, a copia. 2. a transpune un text scris dintr-un alfabet în altul, pentru facilitarea lecturii. ◊ a nota în scris elementele unui idiom. 3. a prelucra o piesă muzicală scrisă pentru un anumit instrument sau pentru o anumită voce, astfel încât să poată fi cântată de un alt instrument sau de o altă voce. 4. (jur.) a copia un act într-un registru public special. (după fr. transcrire) Vezi definitia »
GLACIODISLOCÁȚIE s.f. Deplasare a rocilor din poziția inițială datorită presiunii exercitate de masa unui ghețar în mișcare; glaciotectonică. [Pron. -ci-o-, gen. -iei. / cf. fr. glaciodislocation]. Vezi definitia »
gâjulíe (gujulíe), gâjulíi (gujulíi), s.f. (reg., înv.) 1. insectă care nu poate zbura. 2. (cu sens colectiv) insecte, gângănii. 3. (cu sens colectiv) fructe uscate. Vezi definitia »
AMBÍȚIE, ambiții, s. f. Dorință arzătoare de realizare a unui plan, de glorie, de onoruri. ◊ Expr. A pune pe cineva (sau a se pune) la ambiție = a (se) ambiționa. ♦ Aspirație. [Var.: (înv.) ambițiúne s. f.] – Fr. ambition (lat. lit. ambitio, -onis). Vezi definitia »
(aspirație) s.n., pl. visuri Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z