Definita cuvantului pizmătăresc
pizmătărésc, pizmătăreáscă, adj. (înv.; despre acțiuni ale oamenilor) pizmaș, invidios, dușmănos.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu pizmătăresc
ȘTRENGĂRÉSC, -EÁSCĂ, ștrengărești, adj. De ștrengar, caracteristic ștrengarilor. – Ștrengar + suf. -esc. Vezi definitia »
CÂMPÉSC, -EÁSCĂ, câmpești, adj. (Înv.) Câmpenesc. – Câmp + suf. -esc. Vezi definitia »
MOȚÉSC, -EÁSCĂ, moțești, adj. Care aparține Țării Moților sau moților2, privitor la Tara Moților sau la moți2, caracteristic moților2. – Moț2 + suf. -esc. Vezi definitia »
ETRÚSC, -Ă, etrusci, -ce, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. (La pl.) Populație de origine necunoscută, care trăia în mileniul I a. Cr. În regiunea de azi a Toscanei și care, după ce a exercitat o puternică influență asupra Romei până în sec. I a. Cr., a fost complet romanizată; (și la sg.) persoană din această populație. 2. Adj. Care se referă la etrusci (1), care aparține etruscilor. – Din fr. étrusque. Vezi definitia »
BURLÉSC, -Ă, burlești, adj., s. f. 1. Adj. De un comic excesiv, grotesc, extravagant și adesea vulgar. ◊ Teatru burlesc = tip de teatru comic, caracterizat prin caricaturizare și parodiere. 2. S. f. Compoziție muzicală de mici proporții, cu un pronunțat caracter umoristic. – Din fr. burlesque, it. burlesco. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z