Definita cuvantului plămânar
plămânár, -ă, adj. (reg.; despre oameni) molatic, bolnăvicios.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu plămânar
FAR s.n. 1. Turn în care este instalat un proiector puternic, destinat a servi ca reper în navigație. ♦ Reflector montat în față la automobile, la locomotive etc. pentru a lumina drumul. 2. Ansamblul tuturor vergelelor, velelor și manevrelor unui catarg. [< fr. phare, cf. lat., gr. Pharos – insulă lângă Alexandria, unde Ptolomeu a ridicat un turn înalt pentru orientarea corăbiilor]. Vezi definitia »
REMONTOÁR s. n. mecanism de întoarcere a arcului unui ceas. (< fr. remontoir) Vezi definitia »
CINERÁR, -Ă adj. referitor la cenușă. ♦ urnă ~ă = urnă în care se păstrează cenușa unui mort. (< fr. cinéraire, lat. cinerarius) Vezi definitia »
LĂCUSTÁR, lăcustari, s. m. Pasăre migratoare cu pene trandafirii pe corp și negre-violete pe cap, pe picioare și la coadă, care trăiește prin găurile stâncilor și se hrănește mai ales cu lăcuste (Sturnus roseus).Lăcustă + suf. -ar. Vezi definitia »
ESTUÁR s.n. Gură foarte largă și adâncă, în formă de pâlnie, a unor fluvii, prin care acestea se varsă în mare. [Pron. -tu-ar, pl. -re, -ruri. / < fr. estuaire, cf. lat. aestuarium < aestus – flux]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z