Definita cuvantului jurisprudențial
JURISPRUDENȚIÁL, -Ă adj. (Liv.) De jurisprudență. [Pron. -ți-al. / cf. fr. jurisprudentiel].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu jurisprudențial
MONOCAMERÁL, -Ă adj. (Despre puterea legiuitoare a unui stat) Care are o singură adunare, o singură cameră. [Cf. fr. monocamérale, it. monocamerale]. Vezi definitia »
ZECIMÁL, -Ă, zecimali, -e, adj., s. f. 1. Adj. (Mat.) Care se bazează pe rapoarte ale numărului zece și ale puterilor lui; decimal; ◊ Număr zecimal = număr a cărui parte fracționară este exprimată printr-o fracție zecimală. Fracție zecimală = fracție al cărei numitor este egal cu o putere întreagă și pozitivă a numărului zece. Logaritm zecimal = logaritmul unui număr în sistemul cu baza zece. Sistem zecimal = sistem de unități de măsură în care multiplii și submultiplii unităților principale au valori egale cu puteri întregi, pozitive sau negative, ale numărului zece. Balanță zecimală sau cântar zecimal = balanță cu brațe inegale, care permite echilibrarea greutăților de măsură cu greutăți etalonate de zece ori mai mici. Clasificare zecimală = sistem de clasificare a cărților în biblioteci după conținut, folosind pentru notare cifre și având la bază împărțirea cunoștințelor omenești în zece clase, fiecare clasă împărțindu-se în zece diviziuni, iar acestea, la rândul lor, în zece subdiviziuni etc. 2. S. f. Fiecare dintre cifrele scrise la dreapta virgulei unui număr zecimal. – Din decimal (după zece). Vezi definitia »
SUPRAPONDERÁL, -Ă, supraponderali, -e, adj. Cu greutate peste media normală. – Supra- + ponderal. Vezi definitia »
NARVÁL s.m. (Zool.) Mamifer cetaceu arctic, asemănător cu delfinul, lung de 4-5 m, al cărui mascul are la falca de sus un dinte imens. [< fr. narval]. Vezi definitia »
POLISENZORIÁL, -Ă adj. care privește simultan mai multe simțuri; plurisenzorial. (< fr. polysensoriel) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z