Definita cuvantului jurnal
JURNÁL s.n. 1. Însemnări zilnice (despre tot ceea ce se întâmplă); observații științifice însemnate zi de zi. ◊ Jurnal de bord = caiet de însemnări pentru faptele care survin în timpul drumului unei nave și care sunt consemnate de ofițerul de cart. 2. Ziar, gazetă. 3. Caiet, registru în care se înscriu operațiile comerciale zi de zi. [< fr. journal].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu jurnal
ARRABAL, Fernando (n. 1923), scriitor și cineast spaniol. Teatrul său aduce în scenă personaje derizorii și absurde („încoronarea”), iar aluzia politică e contaminată de fantastic („Creierul jaguarului”). Vezi definitia »
PALATÁL, -Ă, palatali, -e, adj. 1. (Anat.) Relativ la palat1, care aparține palatului1, din regiunea palatului1, palatin2. 2. (Fon.) Care se produce în regiunea palatului1; spec. (despre sunete) care se articulează prin atingerea sau apropierea dosului limbii de cerul-gurii. ♦ (Substantivat, f.) Sunet articulat prin atingerea sau apropierea dosului limbii de cerul-gurii. ♦ Care conține sunete a căror articulație se face în regiunea palatului1. ♦ (Despre timbrul sunetelor) Care este propriu sunetelor articulate în regiunea palatului1. – Din fr. palatal. Vezi definitia »
CHENZINÁL, -Ă, chenzinali, -e, adj. Care are loc la fiecare chenzină. – Chenzină + suf. -al. Vezi definitia »
PRETORIÁL, -Ă adj. referitor la pretor. (< fr. prétorial) Vezi definitia »
PROFESIONÁL, -Ă I. adj. referitor la o profesiune, legat de o profesiune. ♦ secret ~ = informație pe care o deține cineva, legată de profesiunea sa; școlă ~ă = instituție de învățământ care pregătește cadre de muncitori calificați. II. adv. cu obișnuința unui profesionist. (< fr. professionnel) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z