Definita cuvantului kilometraj
KILOMETRÁJ s.n. Distanța în kilometri dintre două puncte ale unui drum. ♦ Distanța în kilometri parcursă de un vehicul într-un anumit timp. ♦ Instrument care înregistrează distanța parcursă de un vehicul sau viteza lui de mers. [Cf. fr. kilométrage].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu kilometraj
-AVERÁJ elem. „medie aritmetică”. (< fr., engl. average) Vezi definitia »
MARCOTÁJ, marcotaje, s. n. Procedeu de înmulțire a unei plante prin marcote. – Din fr. marcottage. Vezi definitia »
TRAFORÁJ, traforaje, s. n. Decupare cu ajutorul unui ferăstrău special a unor piese sau figuri artistice desenate pe o placă subțire de lemn, de metal etc. ♦ Unelte folosite în acest scop. – Trafora + suf. -aj. Vezi definitia »
PLATELÁJ s.n. Planșeu al unei șarpante. ♦ Element de construcție al suprastructurii unui pod, care susține nemijlocit calea și transmite sarcinile la grinzile podului. [< fr. platelage]. Vezi definitia »
GARÁJ, garaje, s. n. 1. Clădire sau încăpere (special amenajată) pentru adăpostirea (și întreținerea ori repararea) autovehiculelor. 2. (în sintagma) Linie de garaj = linie ferată pe care sunt dirijate vagoanele când trebuie să staționeze mai multă vreme într-o gară sau care face legătura între locul de încărcare și descărcare a vagoanelor și liniile pe care circulă efectiv trenurile. – Din fr. garage. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z