Definita cuvantului plevașcă
pleváșcă, plevăști, s.f. (reg.) 1. jgheab cu apă de coborât lemnele de la munte; scoc. 2. (în forma: plavașcă) procedeu de transportare a buștenilor pe apă, lăsându-i să vină la vale singuri, nelegați în plute.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu plevașcă
FIERĂRÍȚĂ, fierărițe, s. f. Soția fierarului. – Din fierar + suf. -iță. Vezi definitia »
TECTÍTĂ s. f. material sticlos bogat în siliciu și alumină, de origine cosmică. (< fr. tectite) Vezi definitia »
LOBELÍNĂ s. f. alcaloid extras din lobelie, cu acțiune stimulantă asupra centrului respirator. (< fr. lobéline) Vezi definitia »
LINIÚȚĂ, liniuțe, s. f. Linioară. ◊ Liniuță de unire = a) semn ortografic care servește pentru a marca rostirea împreună a două sau a mai multor cuvinte sau pentru a despărți cuvintele în silabe; b) semn de punctuație folosit pentru a uni două sau mai multe cuvinte legate între ele printr-un strâns raport lexical, morfologic sau sintactic; linioară, cratimă. ♦ (Fam.) Fiecare dintre subdiviziunile gradelor marcate pe un termometru. [Pr.: -ni-u-] – Linie + suf. -uță. Vezi definitia »
TRÁPĂ, trape, s. f. 1. Ușă, capac etc. fixat în plan orizontal, care închide o deschizătură practicată la nivelul solului, într-un planșeu, în puntea unei nave etc. ♦ Deschizătură pe care o acoperă o trapă (1); spec. deschidere verticală în podiumul unei scene, servind la apariția și dispariția unor personaje. 2. Acoperământ al unei capcane pentru prinderea în stare vie a animalelor. – Din fr. trappe. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z