Definita cuvantului ploscan
ploscán, ploscáni, s.m. (reg.) par cu care se cară grămezi de fân (de otavă) pentru a face o căpiță, o claie; ploscar.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu ploscan
CATONIÁN, -Ă adj. Catonic. ♦ Regulă catoniană = principiu de drept potrivit căruia validitatea unui legat este condiționată de supoziția că testatorul a murit imediat după facerea testamentului. [Pron. -ni-an, pl. -ieni, -iene. / cf. it. catoniano, fr. catonienne, lat. catonianus]. Vezi definitia »
BURLAN s. n. 1. Tub cu pereți subțiri și secțiunea cilindrică sau dreptunghiulară, din fontă, tablă galvanizată, bazalt, azbociment etc., care servește la conducerea apelor de la jgheaburile acoperișului la pămînt. 2. (Ind. Extr.) B. de aeraj = tub de tablă lung de 2-4 m și cu diametrul de peste 30 cm, care face parte din conducta de aeraj a lucrărilor miniere. B. de foraj = fiecare dintre tuburile de oțel care formează coloana pentru tubarea găurilor de sondă. 3. Tub cilindric de tablă sau de olane prin care trece fumul din sobă în coș. Vezi definitia »
AN1 adv. (Pop.) Anul trecut, acum un an. An n-am câștigat...la anul trag nădejde (PANN). ♦ (Precedat de „mai”) Acum câțiva ani. S-a sculat mai an Bădica Traian Și a încălecat (ALECSANDRI). – Lat. anno. Vezi definitia »
condrán, condráne, s.n. (reg.) larva gândacului de mai. Vezi definitia »
GENETICIÁN, -Ă s.m. și f. Specialist în genetică; genetist. [Pron. -ci-an, pl. -ieni, -iene. / < fr. généticien]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z