Definita cuvantului leguan
LEGUÁN s.m. (Zool.) Șopârlă cu creastă din America tropicală. [Pron. -gu-an. / < sp. leguan < cuv. indian].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu leguan
strămoșteán, strămoșténi, s.m. (înv.) moștenitor. Vezi definitia »
GĂITÁN, găitane, s. n. 1. Fir de metal sau șiret (împletit ori răsucit) de lână, mătase etc., cusut ca ornament la unele obiecte de îmbrăcăminte. ◊ Expr. (Fam.; adverbial) A merge găitan = (despre acțiuni, activități) a merge, a decurge, a evolua bine. 2. (înv.) împletitură făcută din găitane (1), care înlocuia platoșa în oastea Moldovei din evul mediu. [Pr.: gă-i-.Var.: găietán s. n.] – Din tc. gaytan. Vezi definitia »
POLITICIÁN s. m. 1. om politic. 2. (peior.) cel care, activând pe plan politic, urmărește îndeosebi satisfacerea intereselor sale personale. (< fr. politicien) Vezi definitia »
PARIZIÁN, -Ă, parizieni, -e s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Parisului sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Parisului sau parizienilor (1), privitor la Paris sau la parizieni; (originar) din Paris; specific Parisului. [Pr.: -zi-an] – Din fr. parisien. Vezi definitia »
LORÁN s. n. sistem de radionavigație aeriană sau maritimă pentru distanțe mari, care permite determinarea poziției cu ajutorul a trei stații. (< engl., fr. loran) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z