Definita cuvantului windkanter
WÍNDKANTER s.n. Bloc de piatră din regiunile aride modelat de vânt, care prezintă mai multe muchii și fețe. (din germ. Windkanter)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu windkanter
MICROAMPÉR s.m. Unitate de intensitate a curentului electric, egală cu a milioana parte dintr-un amper. [Pron. -cro-am-. / < fr. microampère]. Vezi definitia »
BELL-LANCASTER, [bel-læŋcəstə], metodă de învățămînt mutual întemeiată în Anglia de pastorul scoțian Andrew Bell (1753-1832) și de profesorul Joseph Lancaster (1778-1838) pentru școli elementare cu elevi mulți și profesori puțini. Se mai numește sistem lancasterian sau monitorial, deoarece elevii erau împărțiți în grupe conduse de un monitor. În Țările Române a fost aplicat sub denumirea de „împrumutată învățătură” sau „metod alilodidactic”. Vezi definitia »
PATISIÉR, patisieri, s. m. Persoană care prepară și vinde produse de patiserie. [Pr.: -si-er] – Din fr. pâtissier. Vezi definitia »
ELICOPTÉR, elicoptere, s. n. Aparat de zburat cu motor, a cărui susținere și mișcare sunt asigurate de una sau mai multe elice care se rotesc în jurul unor axe aproape verticale, și care poate ateriza pe un spațiu extrem de redus ori se poate menține în aer într-un punct fix. [Var.: helicoptér s. n.] – Din fr. hélicoptère. Vezi definitia »
LEVRIÉR s. m. câine de vânătoare cu pântecele supt și picioare înalte și puternice, rapid, specializat în vânarea iepurelui. (< fr. lévrier) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z