Definita cuvantului lignicol
LIGNÍCOL, -Ă adj. (Biol.; despre organisme, animale sau vegetale) Care trăiește pe lemne sau pe putregaiuri. [< fr. lignicole, cf. lat. lignum – lemn, colere – a locui].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu lignicol
COLESTERÓL s. m. Substanță care se găsește, liberă sau combinată, în untura de pește, în bilă, sânge, țesut nervos, gălbenuș de ou și care reglementează permeabilitatea față de lichide a membranelor celulare; colesterină – Din fr. cholestérol. Vezi definitia »
PAIÓL s.n. Pardoseală acoperită cu linoleum sau material plastic care acoperă podeaua încăperilor unei nave. ♦ (la pl.) Piese de lemn montate pe fundul navei pentru a proteja mărfurile de umezeală. [< rus. paiol]. Vezi definitia »
SOL2, soli, s. m. Persoană trimisă (oficial) undeva pentru o misiune; spec. emisar însărcinat să ducă tratative oficiale în numele unei țări sau al unui suveran (din evul mediu). ♦ Vestitor. ♦ (La nunțile țărănești) Flăcău trimis de mire în satul sau la casa miresei spre a-i vesti sosirea. – Din sl. solŭ. Vezi definitia »
GUIGNOL /ghi-niól/ s. n. 1. Marionetă. 2. Teatru de marionete. 3. (fig.) Paiață, om ridicol. -Din fr. Guignol Vezi definitia »
DOMÓL, -OÁLĂ, domoli, -oale, adj. 1. (Adesea adverbial) Care se mișcă fără grabă, care se face fără grabă; încet, potolit. ◊ Expr. (Adverbial) A o lăsa (sau a o lua) mai domol = a proceda cu calm, a nu se pripi. 2. (Despre sunete, glas) Care este cu tonul scăzut, cu intensitate redusă; lin, înfundat. ♦ (Despre vorbe) Liniștit, blând, calm. 3. (Despre oameni și animale) Blajin, blând, pașnic. 4. (Despre atmosferă, climă, vânt, temperatură etc.) Temperat, moale, dulce. 5. (Despre senzații, sentimente etc.) Care are intensitate scăzută; moderat, slab. 6. (Despre terenuri înclinate) Care are pantă lină. – Din domoli (derivat regresiv). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z