Definita cuvantului limfatic
LIMFÁTIC, -Ă adj. (Med.) Referitor la limfă, al limfei; prin care circulă limfa. ◊ Sistem limfatic = totalitatea țesuturilor, vaselor și glandelor care servesc pentru trecerea limfei din țesuturi în circuitul sanguin; ganglioni limfatici = ganglioni mici, situați în special în jurul articulațiilor, constituind un mijloc de apărare împotriva infiltrării microbilor. 3. (Despre oameni și s.) Care suferă de limfatism. [< fr. lymphatique].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu limfatic
ISCHIÁTIC, -Ă adj. Al ischionului. [Pron. -schi-a-. / < fr. ischiatique]. Vezi definitia »
PUGILÍSTIC, -Ă adj. Referitor la pugilism; de box. [Cf. fr. pugilistique]. Vezi definitia »
STEREOSPECÍFIC, -Ă adj. (despre catalizatori) care permite formarea de polimeri cu structură regulată în spațiu. ◊ (despre enzime) care dirijează reacția catalizată de enzime spre formarea numai a unuia dintre stereoizomerii posibili. (< fr. stéréospécifique) Vezi definitia »
RADIOTÉHNIC, -Ă, radiotehnici, -ce, s. f., adj. 1. S. f. Ramură a tehnicii care se ocupă cu aplicațiile oscilațiilor și undelor electromagnetice de înaltă frecvență pentru transmiterea și recepționarea informațiilor. ♦ Tehnica fabricării aparatelor pentru radiocomunicații. 2. Adj. Care ține de radiotehnică, privitor la radiotehnică. [Pr.: -di-o-] – Din fr. radiotechnique. Vezi definitia »
NÍTRIC, -Ă, nitrici, -ce, adj. (Chim.) Azotic. ◊ Acid nitric = acid azotic. – Din fr. nitrique. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z