Definita cuvantului yuko
YÚKO s.n. (La judo) Decizie de arbitru care acordă unui jucător 5 puncte pentru executarea unui procedeu sportiv. (cuv. jap.)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu yuko
GÉCKO s. m. șopârlă din țările calde, având degete adezive. (< fr., engl. gecko) Vezi definitia »
a da cuiva un Yoko, Tom și Jerry expr. (în arte marțiale) a lovi pe cineva cu piciorul. Vezi definitia »
șakó, șakóuri, s.n. (înv.) șapcă soldățească. Vezi definitia »
Janko Contul meu Deconectare InformațiiContribuieGhid de exprimareUnelteTopAbrevieriContact Căutare avansată Caută în tot textul definițiilor (explicație) Toate sursele DEX '98 DEX '09 DEX '96 DEX '84 DEX '75 DEX-S '88 Sinonime Antonime Ortografic NODEX DAR DGE DER DLRA DLRC DLRM DMLR DN DOOM DOOM 2 MDA MDN Neoficial DLRLV DLRLC DE Argou 11 definiții pentru «abdica» ▷ conjugări ABDICÁ, abdíc, vb. I. Intranz. A renunța la tron. ♦ Fig. A renunța la ceva, a ceda (în fața greutăților). – Din fr. abdiquer, lat. abdicare. Sursa: DEX '98 Adăugată de ana_zecheru Permalink ABDICÁ vb. (POL.) (înv.) a se prosti, (înv. fig.) a coborî. (A ~ de la tronul împărăției.) Sursa: Sinonime Adăugată de siveco Permalink A abdica ≠ a înscăuna Sursa: Antonime Adăugată de siveco Permalink abdicá vb., ind. prez. 1 sg. abdíc, 3 sg. și pl. abdícă Sursa: Ortografic Adăugată de siveco Permalink A ABDICÁ abdíc intranz. 1) (despre regi) A renunța la tron. 2) fig. (despre persoane) A renunța la ceva (din cauza greutăților apărute). ~ de la principii. /<lat. abdicare, fr. abdiquer Sursa: NODEX Adăugată de siveco Permalink ABDICÁ, abdíc, vb. I. Intranz. A renunța la tron; fig. a renunța la ceva. – Fr. abdiquer (lat. lit. abdicare). Sursa: DLRM Adăugată de lgall Permalink ABDICÁ vb. I. intr. A renunța, voluntar sau constrâns, la tron. ♦ (Fig.) A renunța la ceva, a se resemna; a se lăsa de... [< fr. abdiquer, cf. lat. abdicare]. Sursa: DN Adăugată de LauraGellner Permalink abdicá vb. intr. 1. a renunța la tron, la un drept. 2. (fig.) a renunța la ceva, a se resemna. 3. a renunța la o activitate din cauza greutăților întâmpinate. (< fr. abdiquer, lat. abdicare) Sursa: MDN Adăugată de tavi Permalink A ABDICA DE LA DATORIE: A renunța la îndeplinirea datoriilor; A-și încălca îndeplinirea datoriilor. Sursa: Neoficial Adăugată de blaurb Permalink A ABDICA DE LA PRINCIPIILE SALE: A face, a determina să renunțe la convingerile, ideile, principiile sale. Sursa: Neoficial Adăugată de blaurb Permalink A ABDICA DE LA TRON: A se da jos de la tron; A detrona. Sursa: Neoficial Adăugată de blaurb Permalink Copyright (C) 2004-2010 DEX online (http://dexonline.ro) • Informații despre licență Vezi definitia »
BIOKO, ins. vulcanică în G. Guineii, la 32 km de țărmul Africii (Guineea Ecuatorială); 2 mii km2; 105 mii loc. (1984). Oraș pr.: Malabo (capitala statului). Relief muntos (3.008 m), cu păduri tropicale din esențe prețioase. Plantații de cacao, cafea, bananieri și palmieri de cocos. Pînă în 1973 s-a numit Fernando Póo, iar pînă în 1979 Macias Nguema Biyogo. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z