Definita cuvantului pontean
ponteán, -ă, adj. (înv.) care aparține Pontului, privitor la Pont (stat antic în nordul Asiei Mici).

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu pontean
AERIÁN, -Ă, aerieni, -e, adj. Care se află în aer1 (2), care se întâmplă, se produce în aer1. 2. Care se referă la aviație. ◊ Linie aeriană = traseu aeronautic și mijloacele materiale aferente. Alarmă aeriană = semnul prin care, în timp de război, se anunță apropierea avioanelor inamice. 3. Fig. Transparent, diafan, gingaș, vaporos; aeros. [Pr.: a-e-ri-an] – Din fr. aérien. Vezi definitia »
PARAMEDIÁN, -Ă adj. situat lângă linia mediană. (< fr. paramédian) Vezi definitia »
TREPÁN, trepane, s. n. 1. Instrument de chirurgie în formă de sfredel, folosit la trepanații; p. ext. operație făcută cu acest instrument. 2. Instrument de sculptură, folosit pentru a face perforații adânci în piatră și în marmură. 3. Un fel de sapă mare, întrebuințată la forarea găurilor de sondă. – Din fr. trépan. Vezi definitia »
NEPERIÁN, -Ă adj. (Despre logaritmi) Inventat de Neper. [Pron. -ri-an, pl. -ieni, -iene. / < fr. népérien]. Vezi definitia »
PONȚIÁN s.n. (Geol.) Al doilea etaj al pliocenului din bazinul dacic, reprezentat, în țara noastră, prin marne cenușii. // adj. Care aparține acestui etaj. [Pron. -ți-an. / < fr. pontien]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z