Definita cuvantului popivnic
popívnic, popívnici, s.m. (reg.) plantă ale cărei rădăcini fierte dau un ceai contra tusei și durerilor de stomac; piperu-lupului.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu popivnic
șúșnic, șúșnice, s.n. (reg.) leasă de nuiele pe care se usucă sau se afumă fructele; groapă sau cuptor peste care se pune această leasă; încăpere în care se usucă sau se afumă fructele. Vezi definitia »
abiótic, -ă adj. lipsit de viață. (< fr. abiotique) Vezi definitia »
ARSÉNIC s. n. Metaloid cristalizat, sfărâmicios, de culoare cenușie, cu miros de usturoi, ai cărui compuși sunt otrăvitori. ◊ (Adjectival, în expr.) Acid arsenic = acid rezultat din combinarea arsenicului cu oxigenul. – Fr. arsenic (lat. lit. arsenicum). Vezi definitia »
GEOCÉNTRIC, -Ă, geocentrici, -ce, adj. Privitor la centrul Pământului; care are Pământul drept centru. ◊ Sistem geocentric = geocentrism. Mișcare geocentrică = mișcare aparentă a unui astru împrejurul Pământului, considerat ca centru. [Pr.: ge-o-] – Din fr. géocentrique. Vezi definitia »
PRĂVĂLÁTIC, -Ă, prăvălatici, -ce, adj. 1. (Pop.) Povârnit, abrupt, accidentat, pieziș. 2. (Rar) Care se răstoarnă, care se rostogolește, care vine la vale. – Prăvăli + suf. -atic. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z