Definita cuvantului poporos
poporós, poporoásă, poporóși, poporoáse, adj. (înv.) 1. (despre cetăți, orașe etc.) populat. 2. (despre popoare) numeros.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu poporos
NEPUTINCIÓS, -OÁSĂ, neputincioși, -oase, adj. 1. Care este lipsit de puterea de a face ceva, care nu are posibilitatea, capacitatea sau libertatea de a realiza ceva sau de a acționa; incapabil. ♦ (Despre sentimente) Care se consumă inutil, care nu duce la nimic; steril. 2. (Adesea substantivat) Lipsit de putere fizică, de forță; slab, nevolnic; p. ext. bolnav, infirm, schilod. – Ne- + putincios. Vezi definitia »
neglobós, -oásă, adj. (reg.) rudimentar, necioplit. Vezi definitia »
APĂTÓS, -OÁSĂ, apătoși, -oase, adj. Care conține multă apă. – Lat. *aquatosus. Vezi definitia »
VOLUMINÓS, -OÁSĂ adj. care are volum mare, ocupă mult loc în spațiu. ◊ (despre persoane) corpolent, gras. ◊ (despre cărți) cu file multe; gros. (< fr. volumineux) Vezi definitia »
SERÓS, -OÁSĂ adj. 1. de natura serului, a serozității. 2. (despre țesuturi) care conține, secretă o serozitate. ♦ membrană õasă (și s. f.) = membrană care căptușește unele organe, constituită din două foi subțiri între care se găsește o serozitate; membrană care protejează articulațiile osoase. (< fr. séreux) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z