Definita cuvantului posăitor
posăitór, posăitóri, s.m. (înv. și reg.) persoană care îi vaccinează pe alții.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu posăitor
DESCHIZĂTÓR, -OÁRE, deschizători, -oare, subst. 1. S. m. și f. Persoană care deschide uși, ferestre, lăzi etc. ◊ Deschizător de drumuri = inițiator, inovator. 2. S. n. Ustensilă folosită pentru desfacerea capsulelor, căpăcelelor etc. la sticlele închise ermetic; destupător. – Deschide + suf. -ător. Vezi definitia »
sălășluitór, sălășluitoáre, adj., s.m. și f. (înv.) 1. (adj.; s.m. și f.) (persoană) care sălășluiește, locuiește, trăiește într-un anumit loc; locuitor. 2. (adj.; despre așezări) care se află, care este situat într-un anumit loc. 3. (adj.; s.m. și f.) (persoană) care petrece noaptea la cineva, care rămâne la cineva. 4. (s.m. și f.) persoană care găzduiește pe cineva, care ia pe cineva în gazdă. Vezi definitia »
ZBOR1, zboruri, s. n. 1. Mod de planare și de mișcare în aer a unei păsări, a unei insecte, a unui obiect etc. cu ajutorul aripilor și a căror sustentație poate fi realizată fie cu consum de energie din interior (la păsări, avioane, elicoptere etc.) sau din exterior (la planoare, zmeie etc.), fie fără consum de energie sau prin mișcare balistică; p. ext. deplasarea în spațiu a unei rachete sau a unei astronave. ◊ Platformă de zbor = platformă pe un aerodrom sau pe puntea unui vapor portavion, de pe care decolează avioanele. ◊ Loc. adv. Din (sau în, într-un) zbor = a) în timpul zborului; b) în fugă, repede, iute; c) dintr-o dată; d) în treacăt. ◊ Expr. A-și lua zborul = a) a se înălța în aer; b) a începe să alerge repede; c) a pleca; a evada, a fugi; d) a se pierde, a dispărea; e) fig. (rar) a se dezvolta, a-și lua avânt. A trece în zbor = a trece foarte repede. ♦ Trecere rapidă prin aer a unui obiect aruncat sau purtat de vânt. 2. Fig. Mers iute, vijelios; viteză, goană, fugă. ♦ Avânt, elan. – Din zbura (derivat regresiv). Vezi definitia »
LEVINCIÓR, levinciori, adj. m. Levințel. – Din levint + suf. -ic-ior. Vezi definitia »
IMBROHÓR, imbrohori, s. m. Persoană trimisă de sultan în țările noastre cu înalte misiuni politice. – Din tc. imbrohor. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z