Definita cuvantului potică
potícă1, potíci, s.f. (reg.) un fel de leasă, de gard de nuiele, care servește la construcția pereților la casele țărănești.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu potică
TAPÚRĂ s.f. Fisură în interiorul masei unui oțel tratat termic. [< fr. tapure]. Vezi definitia »
LÚPTĂ, lupte, s. f. 1. Încăierare, bătaie între două (sau mai multe) persoane (de obicei fără folosirea armelor), care caută să se învingă una pe alta (sau unele pe altele). ◊ Luptă dreaptă = luptă (1) corp la corp, fără arme și fără vicleșuguri. ♦ (La pl.) Ramură sportivă în care se întrec, după anumite reguli, doi luptători. ◊ Lupte clasice (sau greco-romane) = formă de lupte în care procedeele tehnice reglementare se aplică numai la parte superioară a corpului (de la linia de centură în sus). Lupte libere = formă de lupte la care procedeele tehnice se aplică la oricare din părțile corpului, putând fi executate și cu ajutorul picioarelor. 2. Ciocnire armată între două forțe inamice; bătălie. ♦ Fig. Ciocnire între două forțe care acționează în sens contrar. ◊ Luptă de clasă = (în teoria marxist-leninistă) luptă desfășurată pe plan economic, politic și ideologic între clase cu interese fundamental opuse. 3. Străduință depusă de cineva pentru a învinge o greutate, o nevoie sau pentru a se apăra. 4. Străduință depusă de cineva pentru a combate o idee, o concepție, o deprindere; combatere. – Lat. lucta. Vezi definitia »
ȘEULÍȚĂ, șeulițe, s. f. (Pop.) Șeluță. [Pr.: șe-u-] – Șa + suf. -uliță. Vezi definitia »
formă de relief caracteristică șiroirii, mai ondulată decât rigolele sau ravenele, rezultată din acțiunea apei din precipitații, având lungimi de sute de metri și in adâncime secționează atât solul sau depozitul, cât si roca debază Vezi definitia »
FRÉZĂ2 s. f. guler cu mai multe pliuri care se purta în sec. XVI. (< fr. fraise) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z