Definita cuvantului potrivnicea
potrivniceá, potrivnicéle, s.f. (înv. și reg.) persoană care se potrivește, se aseamănă cu cineva.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu potrivnicea
muscarea ieslelor sau roaderea repetata a suprafetei lemnoase a acestora de pana la 3000 ori/zi de catre cabalinele malnutrite Vezi definitia »
TREIZÉCILEA, TREIZÉCEA num. ord. (Precedat de art. „al”, „a”; de obicei adjectival) Care se află în numărătoare între al douăzeci și noulea și al treizeci și unulea. – Treizeci + le + a. Vezi definitia »
PREA adv. 1. Mai mult decât (este necesar), din cale afară de..., peste măsură, extrem de..., foarte (mult). ◊ Expr. Nu (sau nici) prea = nu chiar, nu tocmai, nu foarte; potrivit. A fi prea din cale-afară (sau prea de tot) = a depăși orice limită admisă. A nu ști prea multe = a fi supărăcios, irascibil, a reacționa impulsiv; a nu ști de glumă. (Fam.) Asta e prea-prea = asta întrece măsura. Mult prea... = excesiv, exagerat. Nici prea-prea, nici foarte-foarte = așa și așa, nici bine, nici rău; potrivit; mediocru. ◊ (Ajută la formarea superlativului absolut) Nu e nici prea mult, nici prea puțin. 2. Element de compunere care înseamnă „foarte”, „peste măsură” și care servește la formarea unor substantive, a unor adjective și a unor verbe. – Din sl. prĕ. Vezi definitia »
sămceá s.f. (reg.) 1. tăișul cuțitului la vârf. 2. cuțitaș cu plăsele de lemn pentru lăsat sânge la animalele bolnave. Vezi definitia »
PORUMBEÁ s.f. – V. porumbel (I 2, III 1) [DEX'98] Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z