Definita cuvantului preaputernicie
preaputernicíe, preaputernicíi, s.f. (înv.) 1. atotputernic. 2. (art.; urmat de un adj. pos.) termen de reverență pentru o persoană de rang înalt.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu preaputernicie
PROIÉCȚIE, proiecții, s. f. 1. Operație geometrică de reprezentare a unui obiect în spațiu, a unei figuri etc. pe o dreaptă, pe un plan; (concr.) corp, figură obținută prin această operație. ◊ Proiecție cartografică = procedeu de reprezentare pe o hartă a suprafeței pământului sau a unei porțiuni din suprafața pământului. 2. Reproducere pe ecran a imaginilor înregistrate pe un film transparent, cu ajutorul unui fascicul luminos. ◊ Aparat de proiecție = aparat care servește la proiectarea pe un ecran a imaginilor de pe o peliculă cinematografică și la reproducerea sunetelor înregistrate pe pista sonoră. [Pr.: pro-iec-.Var.: proiecțiúne s. f.] – Din fr. projection, lat. projectio, -onis. Vezi definitia »
ÎMPĂRĂȚÍE, împărății, s. f. 1. Țară condusă de un împărat; imperiu. ◊ Împărăția cerului = rai. 2. Faptul de a împărăți; stăpânire. 3. (Înv.) Împărat; sultan. ◊ Expr. Împărăția-ta (sau -voastră), formulă de adresare către un împărat. – Împărat + suf. -ie. Vezi definitia »
smârdíe, smârdíi, s.f. (reg.) loc mocirlos, smârc. Vezi definitia »
RABDOLOGÍE s. f. executarea de calcule elementare cu ajutorul unor bețișoare pe care sunt înscrise numere simple. (< fr. rhabdologie) Vezi definitia »
NEOTÍE s. f. specie de orhidee saprofită din pădurile de fagi. (< fr. néottie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z