Definita cuvantului preturna
preturná, pretórn, vb. I (înv.; despre obiecte de metal) a turna din nou.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu preturna
DANDANÁ, dandanale, s. f. (Fam.) 1. Întâmplare neplăcută; belea, bucluc, încurcătură. 2. Zgomot mare, tărăboi; petrecere gălăgioasă. ◊ (Înv.) Clopot de dandana = clopot de alarmă. – Din tc. tantana. Vezi definitia »
PREDESTINÁ vb. I. tr. A hotărî dinainte soarta cuiva; a ursi, a sorti, a meni; a predetermina. [< fr. prédestiner, it. predestinare, lat. praedestinare]. Vezi definitia »
Buna ziua. Numele meu este Andreea Strachina, sunt editor la un ziar national si am impreuna cu Valentin Panduru o asocitie culturala Alternativ. Alternativ.ro este o plarforma online de cultura urbana, iar de curand am semnat un parteniat cu Cannes Lion Romania, o scoala de media, la editia 6 a anului acesta. In urma discutiilor pe care le-am cu cei de la Cannes Lions, project managerul a fost foarte incantat de ideea pe care le-am propus-o, incat mi-a oferit un loc la bursa la aceasta scoala..care ar fi cea mai mare realizare din viata mea. In acest sens, am de terminat totusi un brief, pe care l-ar mai primi si oricine altcineva. Un brief care ma intreaba un singurul lucru: cat de mult ti-ai dori de fapt sa intri in scoala asta? Iar eu m-am gandit ca cel mai vizibil mod e sa imi introduc singura in vocabularul, sa cuplez cel putin, cuvantul ìnnebunesti`, verbul acesta, ca fiind unica stare de bine suprem care o am cand ma gandesc la Cannes Lions. In acest sens, va cer aprobarea de a ma ajuta sa castig totusi pe merite personale acest loc la bursa. In speranta ca ma puteti ajuta cu acest lucru, Cu stima, Andreea Strachina www.alternativ.ro 0729 729 605 Vezi definitia »
OZONÁ vb. I. tr. (Rar) A ozoniza. [< fr. ozoner]. Vezi definitia »
DRENÁ vb. tr. 1. a usca prin drenuri un teren mlăștinos. 2. a scurge puroiul dintr-o rană printr-un dren. (< fr. drainer) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z