Definita cuvantului matrițer
MATRIȚÉR, -Ă s.m. și f. Lucrător la matrițe. [< matriță + -er, cf. fr. matricier].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu matrițer
RÁSTER s. n. 1. placă din sticlă cu o rețea fină de linii compuse din puncte, în tipografie. 2. instrument pentru liniat portative, putând trage deodată cinci linii paralele; rastral. 3. ansamblul liniilor din puncte de lumină în care este descompusă o imagine de televiziune; rastru. (< germ. Raster) Vezi definitia »
BAER, Karl Ernst von (1792-1876), medic, naturalist, etnograf și antropolog rus de origine germană. Întemeietorul embriologiei științifice. A formulat principalele legi ale dezvoltării embrionare. Vezi definitia »
ELICOPTÉR, elicoptere, s. n. Aparat de zburat cu motor, a cărui susținere și mișcare sunt asigurate de una sau mai multe elice care se rotesc în jurul unor axe aproape verticale, și care poate ateriza pe un spațiu extrem de redus ori se poate menține în aer într-un punct fix. [Var.: helicoptér s. n.] – Din fr. hélicoptère. Vezi definitia »
ACETOBACTÉR s. n. bacterie nepatogenă care transformă alcoolul în acid acetic. (< engl. acetobacter) Vezi definitia »
GLADIFÉR s. m. membru al unui ordin de călugări, întemeiat în 1202 la Riga, având ca semn distinctiv două spade roșii pe mantia albă, ordin care mai târziu s-a unificat cu cel teuton. (< lat. gladifer, purtător de spadă) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z