Definita cuvantului primejdioșie
primejdioșíe s.f. (înv.) periculozitate.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu primejdioșie
REOANGIOGRAFÍE s. f. metodă de explorare a arterelor periferice bazată pe înregistrarea variațiilor conductibilității electrice. (< reo- + angiografie) Vezi definitia »
COLOIDOTERAPÍE s.f. (Med.) Tratare a unor boli cu substanțe în stare coloidală. [Pron. -lo-i-. / < fr. colloïdothérapie]. Vezi definitia »
RADIUMTERAPÍE s. f. Folosire a radiului în tratamentul unor boli, în special al unor forme de cancer. – Din fr. radiumthérapie. Vezi definitia »
ENANTIOMORFÍE s. f. proprietate a unor entități, ale căror imagini se oglindesc reciproc, de a se suprapune între ele numai prin reflectare într-un plan extern; enantiomorfism. ◊ (min.) proprietate a două substanțe de a cristaliza în două forme, dintre care una este imaginea inversă a celeilalte. (< fr. énantiomorphie) Vezi definitia »
ANTINOMÍE, antinomii, s. f. Contradicție categorică între două teze care se exclud reciproc și care pot fi demonstrate la fel de concludent pe cale logică, atunci când nu se ține seamă de realitatea obiectivă. – Fr. antinomie (lat. lit. antinomia). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z