Definita cuvantului metodă
METÓDĂ s.f. 1. Ansamblu de mijloace socotite proprii pentru realizarea unui scop; mod de executare a unui lucru. ♦ Totalitatea procedeelor practice cu ajutorul cărora se predă o știință, o disciplină. ♦ Manual care conține principiile de învățare a unei limbi, a unui instrument muzical etc. 2. Mod de a studia, de a cerceta fenomenele naturii și ale societății. [< germ. Methode, fr. méthode, lat., gr. methodos < gr. meta – după, hodos – cale].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu metodă
AMONOLÍZĂ s. f. descompunere a combinațiilor cu amoniac. (< fr. ammonolyse) Vezi definitia »
VALVOLÍNĂ, valvoline, s. f. Ulei mineral vâscos obținut prin distilarea unor țițeiuri și întrebuințat ca lubrifiant la unele angrenaje închise. – Din germ. Valvolin[ol]. Vezi definitia »
absidiólă s. f. mică absidă. (< fr. absidiole) Vezi definitia »
BALSAMÍNĂ, balsamine, s. f. Plantă ornamentală originară din India, cu flori albe-roșietice, așezate la subsuoara frunzelor, și cu fructe în formă de capsulă, care se deschid brusc când sunt atinse; canale (Impatiens balsamina). – Din fr. balsamine. Vezi definitia »
MINEÓLĂ, mineole, s.f. Fruct citric, obținut de la un hibrid dintre grepfrut (Citrus paradisi) și tangerină sau mandarină (Citrus reticulata), de culoare rosie, dulce și suculent; se comercializează ca minneolas; sin. tangelo. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z