Definita cuvantului mezi
MÉZI s.m.pl. (Mat.) Al doilea termen al primului raport și primul termen al celui de-al doilea raport al unei proporții. [Cf. it. medio, lat. medius – care este la mijloc].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu mezi
PUTREZÍ, putrezesc, vb. IV. 1. Intranz. și refl. (Despre materii organice) A se descompune treptat sub influența bacteriilor de putrefacție; a se altera, a se strica, a se putregăi, a se putrefia. ♦ (Despre organe și țesuturi ale corpului) A se cangrena. ♦ (Despre construcții de lemn) A se ruina, a se dărăpăna, a se strica din cauza umezelii. 2. Intranz. Fig. A sta mult timp într-un loc sau într-un post, fără perspectiva unei schimbări; a stagna într-o activitate; a lâncezi. – Din putred. Vezi definitia »
swázi [swa pron. sŭa] adj. invar., s. m. și f. sg. și pl. Vezi definitia »
NEMATÓZI sg. -tod/ s. m. pl. clasă de viermi paraziți nematelminți, filiformi, care au în partea din față o gură aparentă. (< fr. nématodes) Vezi definitia »
LAZZI LÁ-ȚI/ s. n. pantomimă comică în teatrul italian. (< it. lazzi) Vezi definitia »
AZI 1. Revistă de literatură și critică de artă, apărută la București, cu întreruperi, între 1932 și 1940, sub conducerea lui Zaharia Stancu. 2. Cotidian al Frontului Salvării Naționale. Apare la București, din 1990. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z