Definita cuvantului concetățean
CONCETĂȚEÁN, -Ă, concetățeni, -e, s. m. și f. Persoană considerată în raport cu alta care face parte din același stat sau din același oraș cu ea. – Con1 + cetățean (după fr. concitoyen).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu concetățean
VARȘOVIÁN, -Ă, varșoviéni, -e, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană care locuiește în Varșovia (capitala Poloniei) sau care este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Varșoviei sau locuitorilor săi, privitor la Varșovia sau locuitorii săi. (Varșovia (n.pr.) + suf. -an4; cf. fr. varsovien) Vezi definitia »
OCTÁN, octani, s. m. Hidrocarbură saturată din seria parafinelor, care există în mai multe forme izomere. – Din fr. octane, germ. Oktan. Vezi definitia »
LIVÁN, livani, s. m. Arbore exotic cu frunze alterne, cu flori alburii și cu fructe drupe, din a cărui scoarță se extrage tămâia (Boswellia serrata, carteri etc.). – Din sl. livan. Vezi definitia »
MUNTEÁN, -Ă, munténi, -e, ~ 2. Adj. ~ ; Care aparține Munteniei sau populației ei, privitor la Muntenia sau la populația ei; muntenesc (1). Vezi definitia »
FORBÁN s.m. (Liv.) Pirat, corsar; om care nu respectă nici o lege. ◊ Forban literar = plagiator. [< fr. forban]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z