Definita cuvantului prot
prot2 s.m. (înv.) conducătorul comunității de la muntele Athos.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu prot
RÓPOT, ropote, s. n. 1. Zgomotul produs de loviturile dese ale copitelor unui cal care aleargă. ♦ Mersul unui cal în trap sau în galop; goană. 2. Zgomot produs de căderea precipitată a ploii sau a grindinei; ploaie torențială de scurtă durată sau grindină abundentă venită pe neașteptate. ♦ Curgere repede (și zgomotoasă) a unui torent sau a valurilor în mișcare. 3. Izbucnire (repetată) de aplauze; zgomotul produs de aceste aplauze. 4. Mișcare săltăreață (și zgomotoasă) de învârtire la unele dansuri populare. – Din bg. ropot. Vezi definitia »
CARGOBÓT, cargoboturi, s. n. Navă maritimă comercială destinată transportului de mărfuri la mare distanță; cargou. – Din fr. cargo-boat (< engl.). Vezi definitia »
SIMBIÓT, simbioți, s. m. (Biol.) Plantă sau animal care trăiește în simbioză. [Pr.: -bi-ot] – Din fr. symbiote. Vezi definitia »
FOT1 s. m. unitate de măsură a iluminării, reprezentând iluminarea unei suprafețe de 1 cm2 pe care cade un flux luminos de un lumen, repartizat uniform. (< fr. phot) Vezi definitia »
CREOZÓT s.m. Lichid uleios, gălbui și caustic, cu miros tare, obținut prin distilarea gudroanelor de lemn și folosit în industrie și în medicină. [Pron. cre-o-, var. creuzot s.n. / < fr. créosote, cf. gr. kreas – carne, sozein – a conserva]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z