Definita cuvantului proterimă
protérimă s.f. (înv.) avantaj, privilegiu; superioritate; calități, însușiri speciale.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu proterimă
SMÂNTÂNĂ s. f. 1. Produs alimentar gras, de culoare albă-gălbuie, care se formează la suprafața laptelui nefiert, după ce a fost lăsat câtva timp la temperatura obișnuită, sau care se separă din lapte cu o mașină centrifugă specială. ♦ (Reg.) Caimac. 2. Fig. Partea cea mai bună, cea mai valoroasă dintr-un lucru. – Cf. bg., ucr. smetana. Vezi definitia »
TÁVĂ, tăvi, s. f. 1. Obiect plat de metal sau de lemn, având forme diferite și marginile puțin ridicate, pe care se aduc la masă farfuriile, tacâmurile etc.; tabla. ♦ Vas de tablă sau de fier smălțuit, cu marginile ridicate, în care se coc la cuptor anumite mâncăruri și prăjituri. 2. (În expr.) A da pe cineva tava (sau tavă) = a tăbărî asupra cuiva. 3. (Reg.) Șervețel brodat care se așterne pe o tavă (1) sau ca ornament pe o mobilă. [Var.: (reg.) tavá s. f.] Tc. tava. Vezi definitia »
pistreálă (pistréle), s. f.1. Distanță egală cu o aruncătură de arc, se socotea cam 1/6 de milă sau circa 308 m.2. Tir, loc de unde se trăgea la țintă. Sl. prĕstrĕlŭ, din strela „săgeată” (Tiktin; Conev 73). Vezi definitia »
pólmă2, pólme, s.f. (reg.) minge. Vezi definitia »
CUMNĂȚÍCĂ, cumnățele, s. f. (Fam.) Diminutiv al lui cumnată.Cumnată + suf. -ică. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z