Definita cuvantului puietor
puietór, -oáre, adj., s.f. (înv.) 1. (adj.; despre animale) care umblă după împerechere, după pui; care se puiește. 2. (s.f.) cloșcă.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu puietor
OMNIVÓR, -Ă, omnivori, -e, adj., s. m. și f. (Animal) care se hrănește atât cu substanțe vegetale, cât și cu substanțe animale; (animal) care mănâncă de toate. – Din fr. omnivore. Vezi definitia »
REDÁCTOR, -OÁRE s.m. și f. Persoană care scrie, care compune (un act, un articol). ♦ Scriitor, publicist, specialist care redactează un ziar, o revistă etc. ♦ Redactor responsabil (sau -șef) = conducătorul, responsabilul unei redacții, care are răspunderea oficială a celor publicate. ♦ Cel care pregătește pentru publicare lucrarea unui autor. [< fr. rédacteur]. Vezi definitia »
GLADIATÓR s. m. (în Roma antică) luptător (sclav, prizonier sau criminal) în spectacolele publice, care lupta în arenă cu alt gladiator sau cu fiare sălbatice. (< fr. gladiateur, lat. gladiator) Vezi definitia »
petrișór, petrișóri, s.m. (reg.) 1. specie de pește mărunt cu corpul în formă de fus, cu un șir de pete negre pe laturi și cu două mustăți în colțul gurii; porcușor. 2. o specie de plantă denumită și „fluturași”. Vezi definitia »
ANTREPRENÓR, -OÁRE s. m. f. conducător al unei antreprize. (< fr. entrepreneur) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z