Definita cuvantului modera
MODERÁ vb. I. tr., refl. A (se) încetini, a (se) micșora, a (se) reduce. ♦ (Fig.) A (se) potoli, a (se) înfrâna, a (se) tempera. [P.i. -rez. / < fr. modérer, it. moderare, cf. lat. moderari < modus – măsură].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu modera
BACARÁ1 s. f. Cristal de calitate superioară. ◊ Obiect fabricat din acest cristal. – Din fr. baccarat. Vezi definitia »
DEMARÁ, demarez, vb. I. 1. Intranz. (Despre autovehicule, motoare etc.) A se pune în mișcare, a porni. 2. Tranz. A dezlega odgoanele unei corăbii (în vederea plecării). 3. Intranz. Fig. (Sport) A-și lua avânt, a porni în viteză (într-o cursă). – Din fr. démarrer. Vezi definitia »
EXUBERÁ vb. intr. a fi prea plin; a fi din abundență. (< lat. exuberare) Vezi definitia »
ZBIERÁ, zbier, vb. I. Intranz. 1. (Despre animale) A scoate zbierete. 2. (Despre oameni) A striga tare și strident; a țipa, a răcni. ♦ A plânge, a se tângui cu glas tare. – Probabil lat. *exbelare. Vezi definitia »
PRELUCRÁ vb. I. tr. 1. A transforma, a trece de la o stare brută la una finită (un material, o piesă etc.). 2. A reface o lucrare, o operă etc. 3. A lămuri; a expune, a explica (o idee, o carte etc.). 4. A căuta să convingi pe cineva să facă ceva sau să-l determini să înțeleagă un lucru. [< pre- + lucra]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z