Definita cuvantului pușchia
pușchiá, pușchiéle, s.f. (înv. și reg.) bășicuță (pe limbă).

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu pușchia
ANTIOHIA, oraș în Siria antică. Fundat în 300 î. Hr., de Seleucos I Nicator, a fost una dintre capitalele Regatului Seleucizilor. Mare centru meșteșugăresc, comercial, cultural și religios. Capitală a prov. romane Siria. Stăpînit succesiv de bizantini (sec. 6-7 și 10-11), arabi (637-969), cruciați, fiind centrul principatului cu același nume (1098-1268), mameluci (sec. 13-15), iar din 1516 de turci. Azi Antakya (Turcia). Vezi definitia »
PERIÁ, périi, vb. I. 1. Tranz. și refl. A (se) curăța de praf, de scame, de noroi cu ajutorul periei. ♦ A (-și) netezi părul cu peria de cap. 2. Tranz. A trece de repetate ori cu peria de fuioare peste fuiorul de in sau de cânepă ieșit din raghilă pentru a-l curăța de câlți, de impurități; a scărmăna, a pieptăna. 3. Tranz. Fig. A stiliza, a îndrepta, a îmbunătăți o lucrare literară, științifică etc. 4. Tranz. Fig. (Fam.) A bate, a lovi. 5. Tranz. Fig. (Fam.) A linguși pe cineva. [Pr.: -ri-a] – Din perie. Vezi definitia »
RAMBLEIÁ vb. I. tr. A face un rambleu pentru o șosea, o cale ferată etc. ♦ A umple cu rambleu golurile rămase într-o mină în urma exploatării. [Pron. -ble-ia., p.i. 3,6 -iază, ger. -iind. / < fr. remblayer]. Vezi definitia »
AHAIA 1. Denumirea antică a ținutului din Grecia situat în N Peloponesului, extinsă în sec. 2 î. Hr. și asupra Greciei centrale și de S. 2. Prov. romană creată în anul 27 d. Hr. de August. 3. Principat latin, fondat de cruciați în Pelopones (sec. 13-15), numit și Principatul de Morea. Vezi definitia »
DRAJEFÍA vb. tr. a prezenta (medicamentele) sub formă de drajeuri, a înveli în glazură. (< fr. dragéifier) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z