Definita cuvantului lamartinist
LAMARTINÍST, -Ă, lamartiniști, -ste, s. m., adj. 1. S. m. Poet care cultivă motivele liricii lui Lamartine. 2. Adj. Lamartinian. – Lamartine (n. pr.) + suf. -ist.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu lamartinist
BALÁST, balasturi, s. n. 1. Încărcături de saci de nisip, pietriș etc. care reechilibrează o ambarcație sau reglează ridicarea în aer a unui aerostat; lest, savură. ♦ Cameră care se umple cu apă sau cu aer pentru a modifica greutatea unui submarin în vederea manevrei de scufundare a lui la suprafață. ♦ Fig. Ceea ce este împovărător, nefolositor. 2. Pietriș, zgură etc., folosite ca așternut pe care se montează traversele șinelor de tren; amestec de pietriș și de nisip întrebuințat la prepararea betonului, la pietruirea șoselelor etc. – Din fr. ballast. Vezi definitia »
NEOPOZITIVÍST, -Ă adj. Referitor la neopozitivism. // s.m. și f. Adept al neopozitivismului. [Cf. fr. néo-positiviste]. Vezi definitia »
PANLOGÍST, -Ă, panlogiști, -ste, adj., s. m. și f. (Adept) al panlogismului. – De la panlogism. Vezi definitia »
VILEGIATURÍST, -Ă, vilegiaturiști, -ste, s. m. și f. Persoană care se află în vilegiatură. [Pr.: -gi-a-.Var.: (pop.) viligiaturíst, -ă, s. m. și f.] – Vilegiatură + suf. -ist. Vezi definitia »
IRENÍST, -Ă adj., s. m. f. (adept) al irenismului. (< fr. iréniste) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z