Definita cuvantului lamă
LÁMĂ1, lame, s. f. 1. Placă subțire de metal, de material plastic etc., cu diverse întrebuințări (în aparatura tehnică). ♦ Spec. Mică placă dreptunghiulară, subțire și de obicei cu tăișuri pe ambele laturi lungi, care se montează la un aparat de ras. 2. Partea metalică și tăioasă a unui instrument. 3. Placă mică și subțire de sticlă pe care se așază substanțele ce urmează a fi examinate la microscop. 4. Strat foarte subțire de lichid, liber sau cuprins între doi pereți. – Din fr. lame.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu lamă
TROMBOFLEBÍTĂ s.f. Inflamație a venelor și formarea de cheaguri de sânge în vene. [< fr. thrombophlébite, cf. gr. thrombos – cheag, phleps – venă]. Vezi definitia »
scurméică, scurméici, s.f. (reg.) pisică. Vezi definitia »
GLĂDÍȚĂ, glădițe, s. f. Arbore asemănător cu salcâmul, cu ramuri spinoase, flori mici verzui și fructe păstăi, cultivat pentru perdelele de protecție, în parcuri etc.; plătică2 (Gleditschia triacanthos).Et. nec. Cf. Gleditschia (numele științific al plantei). Vezi definitia »
VEDÉTĂ s. f. I. artist de mare renume; sportiv de mare popularitate; (p. ext.) cel care vrea să iasă în evidență. II. navă militară rapidă, mică, cu armament puternic, destinată unor misiuni de cercetare, supraveghere, apărare. ◊ mică ambarcație cu motor pentru comunicațiile din rada porturilor. III. rând tipărit cu caractere mai groase pentru a fi pus în evidență. ◊ cuvânt, grup de cuvinte notat pe primul rând al datelor privitoare la o carte, pentru determinarea locului acesteia în catalogul de bibliotecă. (< fr. vedette) Vezi definitia »
BILIRUBÍNĂ s. f. pigment biliar de culoare roșie, rezultat din descompunerea hemoglobinei. (< fr. bilirubine) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z