Definita cuvantului lamă
LÁMĂ2, lame, s. f. Gen de mamifere rumegătoare asemănătoare cu cămilele, dar mai mici și fără cocoașă, care trăiesc pe platourile înalte din America de Sud și care, domesticite, sunt folosite ca animale de povară (Lama); animal care face parte din acest gen. – Din fr. lama.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu lamă
CANTONIERÍȚĂ, cantonierițe, s. f. (Rar) Cantonieră; soția cantonierului. [Pr.: -ni-e-] – Cantonier + suf. -iță. Vezi definitia »
IBOGAÍNĂ s. f. alcaloid dintr-o plantă din Africa ecuatorială, folosită contra neurasteniei și atoniei mușchilor. (< fr. ibogaïne) Vezi definitia »
FILOXÉRĂ s. f. 1. insectă dăunătoare din ordinul homopterelor, care produce gale pe frunzele și rădăcinile viței de vie. 2. boală cauzată viței de vie de filoxeră (1). (< fr. phylloxéra) Vezi definitia »
RÁPIȚĂ s. f. Numele a două plante din familia cruciferelor, cu tulpina lungă, subțire și ramificată și cu flori galbene, cultivate pentru semințele lor bogate în ulei (Brassica napus oleifera și Brassica rapa oleifera). – Din bg. rapița. Vezi definitia »
CVERULÉNȚĂ s. f. tendință patologică a cuiva spre revendicări nefondate, având convingerea de a fi nedreptățit. (< fr. quérulence) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z