Definita cuvantului necton
NECTÓN s.n. Totalitatea viețuitoarelor care trăiesc în ape și se pot mișca liber. [< fr. necton, cf. germ. Nekton < gr. nekton – înotător].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu necton
ASINCRÓN, -Ă adj. Asincronic. ◊ Motor asincron = motor electric cu curent alternativ, a cărui viteză depinde de sarcina pe care o are. [< fr. asynchrone]. Vezi definitia »
CENTÓN s. n. lucrare în versuri sau în proză din fragmente de la diferiți autori. ◊ lucrare, operă fără originalitate; plagiat. (< fr. centon) Vezi definitia »
PATRÓN s.n. 1. Cartuș. 2. (Rar) Tipar după care se croiește un obiect de îmbrăcăminte; desen, model după care se execută o țesătură. 3. Bușon (2). [< fr. patron]. Vezi definitia »
ESTÓN, -Ă, estoni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Estoniei sau este originară de acolo; estonian. 2. Adj. Care aparține Estoniei sau populației ei, privitor la Estonia sau la populația ei. ♦ (Substantivat, f.) Limba estonă. – Din Estonia (n. pr.) (derivat regresiv). Vezi definitia »
MUTÓN, mutoane, s. n. Blană de oaie vopsită și prelucrată. ♦ Haină confecționată din această blană. – Din fr. mouton. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z