Definita cuvantului saraoală
saraoálă, saraoále, s.f. (înv.) poartă suplimentară alcătuită din grinzi groase de lemn armate la partea inferioară cu colți metalici, situată între podul ridicător și poarta de intrare a cetăților medievale, care, la nevoie, putea fi coborâtă pentru a bara trecerea atacatorilor.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu saraoală
BROȘURÍCĂ, broșurele, s. f. Diminutiv al lui broșură. Vezi definitia »
ȚÚCĂRĂ adj. (În sintagma) Fasole țucără = varietate de fasole cu păstăile subțiri și galbene. – Din germ. Zucker[bohne]. Vezi definitia »
MINICRÓNICĂ, minicronici, s. f. Cronică scurtă; (franțuzism) cronichetă. – Mini1- + cronică. Vezi definitia »
AROGÁNȚĂ s.f. Atitudine exagerat de mândră și de disprețuitoare, pe care o ia cineva care se crede mai presus decât alții, atribuindu-și drepturi care nu i se cuvin ; trufie insultătoare, obrăznicie, înfumurare. [Gen. -iei. / cf. fr. arrogance, lat. arrogantia]. Vezi definitia »
OGÍVĂ, ogive, s. f. 1. Sistem de construcție caracteristic arhitecturii gotice, format din intersecția a două arcuri de cerc dispuse diagonal, care formează osatura unei bolți. 2. Partea anterioară a unui proiectil de artilerie, a unei bombe sau a unei rachete, având formă aerodinamică. – Din fr. ogive. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z