Definita cuvantului sâdeșcă
sâdéșcă, sâdéști, s.f. (reg.) 1. instrument rudimentar de vânturat grăunțele; vântureșcă. 2. (în forma: sideșcă) căuș de metal folosit la moară. 3. (în forma: sudeșcă) lingură de metal sau de lemn.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu sâdeșcă
FRANCEÍNĂ s.f. (Chim.) Colorant cu mare stabilitate la lumină, care vopsește mătasea în diferite nuanțe de roșu. [< fr. francéine]. Vezi definitia »
MAGNEZÍTĂ s.f. v. magnezit. Vezi definitia »
DIRECTÍVĂ, directive, s. f. Instrucțiune generală dată de un organ superior organelor în subordine, cu scopul de a îndruma, a orienta sau a determina activitatea, atitudinea, conduita acestora. – Din fr. directive. Vezi definitia »
SONOSFÉRĂ s. f. mică incintă acustică de formă sferică, folosită în special în autoturisme. (< fr. sonosphère) Vezi definitia »
AURÓRĂ, aurore, s. f. 1. Interval de timp, înainte de răsăritul soarelui, când există o lumină difuză în atmosferă; lumină roșie-portocalie a soarelui din acest interval de timp. ◊ Auroră boreală (sau polară, australă) = lumină difuză, verde sau roșiatică, care apare ca un arc în timpul nopții pe bolta cerească, în regiunile polare. 2. Început al unei epoci, al unei acțiuni etc. [Pr.: a-u-] – Din fr. aurore, lat. aurora. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z