Definita cuvantului scaiețos
scaiețós, -oásă, adj. (înv.) plin de scaieți, cu scaieți.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu scaiețos
CONTENCIÓS, -OÁSĂ, contencioși, -oase, s. n., adj. 1. S. n. (În unele state) Serviciu pe lângă o instituție publică sau o întreprindere particulară, însărcinat cu apărarea drepturilor și intereselor instituției respective la încheierea de acte juridice sau în fața organelor de jurisdicție. ◊ Contencios administrativ = a) organ de jurisdicție care se ocupă cu rezolvarea litigiilor dintre stat și persoanele fizice; b) ansamblu de norme după care se rezolvă litigiile de către acest organ. 2. Adj. (În sintagma) Procedură contencioasă = procedură de rezolvare în contradictoriu de către un organ de jurisdicție a unui conflict de interese. – Din lat. contentiosus (după fr. contentieux). Vezi definitia »
BĂȚÓS, -OÁSĂ, bățoși, -oase, adj. 1. Drept, țeapăn. ♦ Fig. (Despre oameni sau despre firea lor) Lipsit de mlădiere; rigid; îngâmfat, plin de sine. 2. (Despre plante) Cu tulpina lemnoasă. – Din băț + suf. -os. Vezi definitia »
SMÂNTÂNÓS, -OÁSĂ, smântânoși, -oase, adj. Ca smântâna, asemănător cu smântâna; cu multă smântână. – Smântână + suf. -os. Vezi definitia »
ALBICIÓS, -OÁSĂ, albicioși, -oase, adj. Care bate în alb. – Din alb2 + suf. -ic-ios. Vezi definitia »
MUȘCHIÓS2, -OÁSĂ, mușchioși, -oase, adj. (Rar) Musculos. – Mușchi2 + suf. -os. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z