Definita cuvantului scămător
scămătór, scămătoáre, s.n. (reg.) unealtă cu care se freacă pielea de oaie pentru a o curăța de lână și pentru a o întrebuința ca învelitoare pentru brânza de burduf.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu scămător
SUFLEÓR, sufleori, s. m. Persoană care suflă actorilor, în timpul repetițiilor și al reprezentațiilor, replicile pe care urmează să le spună. – Din fr. souffleur. Vezi definitia »
RĂPITÓR, -OÁRE, răpitori, -oare, adj. 1. (Adesea substantivat; despre oameni) Care răpește pe cineva. 2. (Despre animale) Care prinde și consumă hrană de origine animală, de obicei vie. ♦ (Substantivat, f. pl.) Numele a două ordine de păsări de pradă (de zi sau de noapte), bune zburătoare, cu cioc gros, arcuit și încovoiat și cu picioare terminate cu gheare ascuțite și întoarse; (și la sg.) pasăre care face parte din unul dintre aceste ordine. ♦ Fig. Hrăpăreț, uzurpator. 3. Fig. Care vrăjește, captivează; fermecător, încântător. – Răpi + suf. -tor. Vezi definitia »
AGLOMERATÓR s. n. instalație pentru aglomerarea minereurilor. (< fr. agglomérateur) Vezi definitia »
TURBOCOMPRESÓR s. n. compresor dintr-un stator și un rotor cu palete, în care un fluid gazos se comprimă la o mare presiune. (< fr. turbocompresseur) Vezi definitia »
BARDÓR s. n. macara mobilă utilizată pe șantierele de construcție. (< fr. bardeur) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z