Definita cuvantului numulitic
NUMULÍTIC, -Ă adj. Care conține fosile de numuliți. ♦ Care datează din perioada paleogenă. // s.n. Paleogen. [< fr. nummulitique].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu numulitic
DISLÉXIC, -Ă adj., s. m. f. (suferind) de dislexie. (< fr. dyslexique) Vezi definitia »
ELECTRÓNIC, -Ă, electronici, -ce, adj., s. f. 1. Adj. Care aparține electronilor sau electronicii, privitor la electroni sau la electronică. 2. S. f. Știință care studiază fenomenele legate de mișcarea în diferite medii a particulelor încărcate electric, interacțiunea dintre aceste particule, producerea lor etc., precum și construcția și studiul dispozitivelor și aparatelor care funcționează pe baza acestor fenomene. ♦ Ramură a tehnicii care se ocupă cu producerea dispozitivelor, aparatelor etc. electronice (1). – Din fr. électronique. Vezi definitia »
ROMBOÉDRIC, -Ă adj. Care are forma unui romboedru. ♦ Sistem romboedric = sistem de cristalizare având ca formă fundamentală o prismă dreaptă cu bazele triunghiuri. [Pron. rom-bo-e-. / cf. fr. rhomboédrique]. Vezi definitia »
LÁIC, -Ă, laici, -e, adj. (Adesea substantivat) Care este din afara religiei și a tagmei bisericești, specific acestui domeniu; mirenesc, lumesc. ♦ Fig. (Fam.) Care nu cunoaște, nu este inițiat într-un anumit domeniu. [Pr.: la-ic] – Din fr. laïque, lat. laicus. Vezi definitia »
NECROBIÓTIC, -Ă, necrobiotici, -ce, adj. (Med.) Care se referă la necrobioză. [Pr.: -bi-o-] – Din fr. nécrobiotique. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z