Definita cuvantului nutria
NÚTRIA s.f. (Zool.) Mamifer rozător cu blană cafenie, originar din America, care trăiește la marginea apelor. ♦ Blana acestui animal. [Pron. -tri-a. / < germ. Nutria(fell)].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu nutria
MÂNGÂIÁ, mấngâi, vb. I. 1. Tranz. A atinge (pe cineva) ușor (și repetat) cu palma în semn de dragoste; a dezmierda, a alinta. ♦ (Ir.) A lovi, a bate. 2. Tranz. și refl. A căuta să(-și) aline sau a(-și) alina mâhnirea, durerea, suferința etc.; a (se) consola, a (se) încuraja. 3. Tranz. A bucura, a desfăta, a încânta. [Pr.: -gâ-ia] – Lat. *manganeare. Vezi definitia »
SUPRAAPRECIÁ vb. tr., refl. a (se) aprecia mai mult decât merită; a (se) supraestima. (< supra1- + aprecia) Vezi definitia »
îmbutoiá, îmbutoiéz, vb. I (reg.) a așeza vinul în butoi. Vezi definitia »
SERIÁ, seriez, vb. I. Tranz. A așeza în serii sau pe serii; a clasa, a tria, a orândui mărfuri, obiecte etc., dându-le un număr de serie. [Pr.: -ri-a] – Din fr. sérier. Vezi definitia »
ACOMPANIÁ, acompaniez, vb. I. Tranz. 1. A însoți o melodie cântată din gură sau dintr-un instrument muzical cu altă melodie, în armonie cu cea dintâi, cântată din gură, dintr-un instrument sau dintr-un grup de instrumente. 2. A întovărăși, a însoți pe cineva. [Pr.: -ni-a] – Fr. accompagner. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z