Definita cuvantului schivernisi
schivernisí, schivernisésc, vb. IV (înv. și reg.) 1. a cârmui, a guverna, a conduce; a stăpâni; a administra. 2. (despre oameni) a face, a crea o situație (socială, materială) convențională; a căpătui.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu schivernisi
compusi sintetici inclusi in aproape toate categoriile de produse cosmetice, de la deodorante si antiperspirante in principal, pana la demachiante Vezi definitia »
RACURSÍ adj. invar. Foarte scurt. ♦ Prescurtat, scurtat. // s.n. (Liv.) Prescurtare, reducție. ♦ (Arte) Procedeu de redare a unui subiect prin pictură, sculptură sau fotografie, micșorând dimensiunile prin efectul perspectivei. [Var. racursiu adj. invar., s.n., pl. -iuri. / < fr. raccourci]. Vezi definitia »
văznesí (-sésc, -ít), vb. – A preamări. – Var. vîznesi și der. Sl. vŭznesti (Tiktin). Sec. XVII, înv.Der. văznesenie, s. f. (ascensiune), din sl. vŭznesenije, înv. Vezi definitia »
GĂSÍ, găsesc, vb. IV. 1. Tranz. A da de (sau peste) ceva sau cineva (din întâmplare sau căutând anume); a descoperi, a afla. ◊ Expr. (Fam.) A-și găsi beleaua = a se afla într-o situație neplăcută, a avea necazuri. (Intranz.) Ți-ai găsit! = aș! de unde! nici gând! A-și găsi (sau, refl., a se găsi) să... = a-i veni (pe neașteptate și într-un moment nepotrivit) să..., a se apuca să... (Reg.) A (-i) găsi (cuiva) dreptate = a (-i) face (cuiva) dreptate. ◊ (Loc. vb.) A-și găsi mormântul (sau moartea) = a muri. ♦ Tranz. și refl. A întâlni pe cineva sau a se întâlni cu cineva. ◊ Expr. (Tranz.) A-și găsi omul (sau nașul, popa) = a da de cineva pe care nu-l poți înșela sau birui, care te obligă să te comporți cum se cuvine. Să te găsesc sănătos! formulă de salut la despărțire. ♦ A descoperi o nouă metodă, un nou preparat, un nou aparat etc. (în urma unor cercetări și studii prealabile). 2. Tranz. (Despre suferințe fizice sau despre moarte) A cuprinde, a surprinde (pe neașteptate) pe cineva. ◊ Expr. Ce te-a găsit (de...)? = (exprimă reproșul) ce ai? ce ți s-a întâmplat (de...)? ce te-a apucat? 3. Refl. A se afla undeva, a fi; a se afla într-o anumită situație, împrejurare etc.; a se prezenta într-un anumit fel. 4. Tranz. A fi de părere că...; a socoti, a crede că... – Cf. sl. gasiti „a stinge”. Vezi definitia »
DENSI- Element de compunere savantă cu semnificația „(referitor la ) densitate”. [< fr. densi-, cf. lat. densus – dens]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z