Definita cuvantului scoțez
scoțéz, -ă, adj. (înv.) care aparține Scoției sau scoțienilor; privitor la aceștia; scoțian.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu scoțez
TIROLÉZ, -Ă, tirolezi, -e, subst., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Tirolului sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Tirolului sau la populația lui. 3. S. f. Model de rochie alcătuită din trei piese; o bluză albă, un fel de sarafan imprimat și un șorțuleț (alb). – Din it. tirolese. Vezi definitia »
retéz (-zuri), s. n.1. Închizătoare primitivă de lemn. – 2. Titirez la moară. – Var. rătez. Sl. retęzĭ „lanț” (Cihac, II, 312; Byhan 240), cf. slov., rut. retjaz, pol. rzeciądz, mag. retesz. În Mold. Vezi definitia »
CREZ, crezuri, s. n. 1. Totalitatea principiilor sau convingerilor cuiva, concepția despre viață a cuiva. 2. Ansamblu de învățături sau dogme fundamentale de credință, folosit ca simbol al credinței comune sau ca formulă de botez. – Din crede (derivat regresiv). Vezi definitia »
NEERLANDÉZ, -Ă, neerlandezi, -e, adj. (Rar) Olandez. ♦ (Sustantivat, f.) Limbă vorbită de olandezi și de flamanzi. – Din fr. néerlandais. Vezi definitia »
ANGOLÉZ, -Ă, angolezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană născută și crescută în Angola. 2. Adj., s. m. și f. (Locuitor) din Angola. – Din fr. angolais, -e. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z