Definita cuvantului buzna
búzna adv. – Brusc, pe neașteptate în grabă. – Var. busta, nabuzna. Origine necunoscută. Ultima var. pare a indica o proveniență sl. După Cihac, forma autentică ar fi busta, legată de vb. buși; DAR o pune în legătură cu mag. buszma „bădăran”. Mai curînd este vorba de un cuvînt din aceeași familie cu năpusti; caz în care var. ar fi în loc de *napustna.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu buzna
PROSTERNÁ, prostérn, vb. I. Refl. A se pleca, a se înclina (până la pământ) în fața cuiva în semn de venerație, de umilință, de supunere etc. [Prez. ind. și: prosternez] – Din fr. prosterner. Vezi definitia »
RELAȚIONÁ vb. tr. (rar) a pune în relație fenomene, evenimente etc. (< relație + -ona) Vezi definitia »
BAGREANA, Elisaveta (pseud. Elisavetei Belceva) (1893-1991), poetă bulgară. Lirică îmbinînd într-o formulă originală tradiția cu modernismul („Steaua marinarului”, „Inima omenească”, „Din țărm în țărm”). Traduceri din Eminescu, Arghezi. Vezi definitia »
ÎMBUNÁ, îmbunez, vb. I. Tranz. A face pe cineva să devină (mai) bun. ♦ Tranz. și refl. A (se) îmblânzi. ♦ Tranz. și refl. A face pe cineva să-și uite un necaz sau a-și uita un necaz; a (se) împăca, a (se) liniști. [Prez. ind. și: îmbún] – În + bun. Vezi definitia »
SELECȚIONÁ vb. I. tr. A alege, a scoate cu chibzuială dintr-un ansamblu un anumit număr de unități, de indivizi etc. cu un scop oarecare. ♦ refl. A fi supus selecției naturale. [Pron. -ți-o-. / < fr. sélectionner]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z